YOGAPLAN är idag Västerås enda yogastudio där du kan gå på Mediyoga flera gånger i veckan. Studion erbjuder främst MediYoga och fungerar som en skön oas där du ska ha möjlighet att hitta tillbaka till hälsan och balansen i livet.

Som komplement till den lugna och terapeutiska yogan kan du också få uppleva ljudets läkande kraft i form av den uppskattade Gongyogan och Gongbaden. I höst tar jag dessutom in lite mer av den “traditionella” yogan som jag döpt till Yogamix för dig som kanske vill utmana dig lite mer.

På Yogaplan finns en matta också för dig som bara behöver ro och stillhet. Du måste inte prestera ett helt program men du kanske behöver komma hemifrån för att hitta lugnet och meditera. Här är det möjligt.

Yogaplan är en förhållandevis liten och mysig yogastudio där du alltid har möjlighet att ta/få personlig kontakt med mig som yogaledare. För mig är DU viktig och med den personliga profilen som studion har, är det lättare att komma fram till det som är bäst för dig. Jag lyssnar gärna och hoppas att du som yogautövare kan dra nytta av att ha en dialog. Vi har alla så olika förutsättningar och det kräver en öppenhet som gör yogan till det redskap för läkande den är avsedd för, men också som en förebyggande åtgärd för dig som vill bibehålla din redan goda hälsa.


Jag som driver Yogaplan heter Lotta Pressfeldt och är:
Instruktör i Mediyoga (utb. Mediyogainstitutet i Stockholm)
Hormonyogainstruktör (utb. Ellen Engvall, Yoga för kvinnans hormonsystem)
Andningsinstruktör (utb. Anders Olsson, Medveten andning)
Gongbadsledare (utb. The healing power of sound och gongutbildning + andra instrument hemmahörande inom soundhealing, Karin Gibson, Nora)
Jag har sedan 2014 drivit Yogaplan och från start erbjudit flera tillfällen Mediyoga i veckan. På senare år har jag tagit in gongen som har en enorm kraft att skapa fullständig och djup avslappning, en förutsättning för allt läkande. Ibland tar jag också fram gitarren och lägger in några tillfällen under terminen där vi sjunger mantrasånger.